Имам си един много любим кулинарен блог, който следя с истинско удоволствие - заради свежите идеи, прекрасните снимки, вкусната и стилна аранжировка и интересните рецепти. Постепенно обаче се убедих, че въпреки всичко гореизброено рецептите не са толкова удачни - поне за моя вкус. Всичко звучи супер, но като реша да си го правя, откривам, че не ми харесва особено. Първите няколко пъти си мислих, че е случайно, но, уви, открих, че съблазнителният вид и оригиналността не означават непременно сполучлив и вкусен резултат. Затова, когато и аз реших да си създам блог, се зарекох, че ще публикувам само доказано сполучливи неща (разбира се отново с оглед на моя вкус :)
И така.. една много бърза, вкусна и здравословна закуска, подходяща не само за уикендите, но и за делничните дни. И да добавя: тъй като в събота и неделя вкъщи всеки е с различен режим - аз ставам всеки ден към 7.оо, защото имам едно изключително раннобудно, нетърпеливо и нервно бебе, а моят мъж си спинка безгрижно до обяд - мога доказано да твърдя, че закуската си остава все така хубава и в горещ и в студен вид :)
Овесени оладушки с ябълки, орехи и стафиди
Продукти:
2-3 ябълки (в зависимост от това колко ябълчесто искате да ви е)
няколко лъжици овесени трици (на око)
кисело мляко (за спойка)
10-тина начупени орехчета
стафиди (аз слагам от едрите)
щипка-две канела
Начин на приготвяне:
Продукти:
2-3 ябълки (в зависимост от това колко ябълчесто искате да ви е)
няколко лъжици овесени трици (на око)
кисело мляко (за спойка)
10-тина начупени орехчета
стафиди (аз слагам от едрите)
щипка-две канела
Начин на приготвяне:
- Нарязвате абълките на по-едри кубчета, може и да ги рендосате, но аз лично харесвам да не са смлени на каша, а да се усещат.
- Слагате им няколко лъжици овесени трици.
- Слагате и киселото мляко и размешвате всичко. Целта е да се получи достатъчно гъста лепкава консистенция, в която млякото играе ролята на свързващ елемент.
- Добавяте и орехите, стафидите и канелата.
- Voila!
- Ако искате да постигнете максимално здравословен резултат - ги запичате в предварително загрята фурна, лично аз ги запържвам набързо в малко зехтин, колкото да позлатеят красиво :) (какво да се прави като така е по-вкусно), като ги оформям с ръце на средно големи спретнати кюфтенца.
- Сервирате с прясно изцеден ябълков сок и резени ябълка отстрани за разкош :)
Туй то :)
No comments:
Post a Comment