Малкият Соф престана да бъде чак толкова малък преди около вече почти два месеца, но аз чак сега сколасвам да прегледам снимките от първия му голям Рожден ден и да подбера това-онова за една позакъсняла публикация.
Естествено, когато София стана на 1 година, аз бях преизпълнена с възторг и умиление и имах толкова много неща да споделя, пожелая, покажа, но след като мина толкова време оттогава, ми се вижда някак изкуствено да го правя тук и сега. Само ще вметна, че положих много усилия и с помощта на майка ми направихме всичко възможно този ден да се почувства като специален и мисля, че Соф-ът разбра и усети всичко. А това е най-важното. По-важно от Соф-а няма и не може да има, но той си го знае и сам :)
За съжаление след подробния преглед установих, че и снимките от празнуването на рождения й ден са доста посредствени, за което небрежно се извинявам :)
Имаше много деца на възраст от 3 месечни кърмачета до 5 годишни, разбира се пълен комплект с техните майки и даже един истински герой - приятелката ми Габи, която без да има каквато и да е връзка и отношение с отглеждането на деца, се нави с готовност да дойде на бебешкото ни събитие, за да ни види!
Имаше много деца на възраст от 3 месечни кърмачета до 5 годишни, разбира се пълен комплект с техните майки и даже един истински герой - приятелката ми Габи, която без да има каквато и да е връзка и отношение с отглеждането на деца, се нави с готовност да дойде на бебешкото ни събитие, за да ни види!
Почти на всичко, което приготвихме с баба й, според мен си заслужава да му бъде посветено отделно място, защото стана супер вкусно, но това със сигурност няма да се случи във връзка с този повод. Само ще загатна с няколко недотам качествени снимки и една рецепта :)
![]() |
Домашно сладко от круши, червени и черни боровинки, по избор, в бурканчета от бебешка храна |
![]() |
Капризни мъфини с джинджифил, круши, орехи и сироп от уиски, масло и захар, който напои по доста уродлив и мокър начин всички чашки и ме постави в трудно положение |
![]() |
Най-вкусните домашни соленки, които познавам! По рецепта от бабините тетрадки. |
![]() |
Пилешки шишчета сатаи с уникално вкусно сосче на кокосово-кориандърова основа. А това кръгче в далечината е прочутият гъбен пирог на мама. |
И накрая ще завърша с една много лесна, бърза и ефектна рецепта за бадемови сладки, която според мен е много подходяща за разни поводи, на които присъстват и невръстни купонджии. Реших да е точно тя сред многото, защото това беше детски (бебешки) рожден ден, и по моите наблюдения, тези сладки бяха първите, които свършиха, и бяха избрани и изядени именно от децата :) Може би затова допринесе и атрактивният им външен вид, защото бях посветила известно време, за да ги направя да изглеждат като подаръчета :) Освен това по разтегливата дъвчаща консистенция напомнят на целувки или ореховки, а и хрупат. Въобще всички екстри бяха налице :)
Продукти:
200 гр. бяла захар
2 белтъка
50 гр. брашно
100 гр. сурови бадеми (могат да бъдат заменени с лешници, макадамия, шамфъстък)
Начин на приготвяне:
1. Загрявате фурната на 180 градуса с обдухване.
2. Запичате ядките на сух тиган, след което ги счуквате на не много дребно в хаванче.
3. Смесвате счуканите ядки, захарта и брашното, а в отделна чиста и суха купа разбивате с миксер белтъците като за целувки. След това към белтъците добавяте и сместа с ядките.
4. Застилате тавичка с хартия за печене, даже две тавички, тъй като бисквитите се разпльокват и заемат доста място. След това с лъжица оформята кръгчета върху хартията, като не забравяте да ги разполагате на достатъчно разстояние едно от друго.
5. Печете за около 10 минути или докато не потъмнеят. Вадите и оставяте хубаво да изстинат преди консумация.
Туй то :)
No comments:
Post a Comment